Saturday 19 November 2016

شوربة خضار


المكونات 

  • بصل
  • زيت 
  • ورق اللورا  
  • فراخ
  • كرفس
  • جزر 
  • بطاطس 
  • كوسة 
  • لسان عصفور أو شعرية  
  • ملح  و فلفل أسود

 طريقة التحضير 

  • لمرقة الفراخ، شوحوا بصلة متقطعة على إتنين أو أربعة في زيت في قدر كبير شوحوا الفراخ مع البصل. زودوا ورق اللورا، فلفل أسود و ملح و ميه سخنة 
  • بعد نص ساعة صفوا المرقة من الفراخ والبصل و ورق اللورا 
  • قطعوا كل الخضار قطع صغيرة بنفس الحجم 
  • على نار متوسطة، زودوا الجزرالأول في المرقة، بعد ٥ دقائق زودوا الكوسة بعدها ، و أول ما المية تغلي، زودوا البطاطس. سيبوا الخضار يستوي (تقريبا  من عشر دقايق لربع ساعة)
  • في الآخر زودوا الكرفس و لسان عصفور أو شعرية و سيبوها تستوي  لمدة دقيقتين. 
بالهنا والشفاه! :)          

Friday 11 November 2016

اكلة التشيلي المكسيكية

المكونات  

  • ١ بصل
  • ٣ فصوص توم
  • ٣ ملاعق أكل من الزيت
  • ١ فلفل احمرحلو
  • ١ فلفل أصفرحلو
  • ١ علبة طماطم مقطعة
  • ١ علبة فاصوليا الحمراء أو سوداء
  • ١ فلفل حار
  • ١/٢ ربطة بقدونس
  • ١ ملعقة شاي من الفلفل الحار والفلفل الأسود والملح
  • نص ملعقة شاي من القرفة
  • ربع ملعقة شاي من الكمون

طريقة  التحضير  

  • أولا حطوا الزيت في المقلاة والتوم و بعدها البصل متقطع حتت صغيرة
  •  بعد دقيقتين زودوا الفلفل المتقطع زي البصل و اطبخوهم لمدة ٥ دقائق
  • زودوا الفاصوليا الحمراء والطماطم المقطعة و البهارات والملح و اطبوخوهـم لمدة نص ساعة على نار هادية
  • في الاخر قطعوا البقدونس و زودوه على الأكل 
  •  هو تعامه حلو بالكريمة والدوريتوس أو الترتية، بس أنا بفضل أكلوه مع الزبادي اليوناني  

بالهنا والشفا! :)